info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Enter your text here

AD(H)D training

Leer moeiteloos en effectief plannen binnen één maand!

Doe niet nog meer in dezelfde tijd, maar doe het juiste

Time management training voor volwassenen met AD(H)D

Met een goede planning houd je meer tijd over voor leuke dingen en ontspanning

Onze maatschappij is hectischer dan ooit. Om te (over)leven in deze hectiek, is het handig om goed te kunnen plannen en organiseren. Dit noemen we time management.

Time Management is het effectief omgaan met je tijd (of energie). Je haalt je doel op een efficiënte wijze en blijft in balans. Niet iedereen heeft van nature een plan- of organisatieknobbel. Als je AD(H)D hebt, is het vaak een uitdaging om te plannen of organiseren zonder dat het te veel energie kost. 

Bij mensen met AD(H)D gaat plannen niet vanzelf

Heb je al veel geprobeerd om goed te kunnen plannen? En lukt het je nog niet?

Als je AD(H)D hebt, komt er meer kijken bij plannen en organiseren dan het opschrijven van je afspraken in je agenda of het maken van lijstjes. 

Je kunt wel een planning maken, maar je niet goed aan je planning houden.

Ook komt het voor dat mensen met ADHD zich juist te geforceerd vasthouden aan een planning dan kost het je moeite om met onverwachte gebeurtenissen om te gaan.

Niet effectief kunnen plannen is heel frustrerend, kost je veel energie en is niet handig voor je zelfvertrouwen. In onze training leer je precies wat je nodig hebt om wel goed en gemakkelijk te kunnen plannen. Na de training is plannen een peace of cake voor jou!

Waarom lukt het je niet om goed te plannen?

Is onderstaande herkenbaar voor je?

Niet ver genoeg vooruit plannen

Plan je niet ver genoeg vooruit? Dan kom je regelmatig in de problemen met tijd. Je vergeet afspraken, bent vaak te laat of moet je op het laatste moment haasten om je deadline te halen. Dat kost stress, maar er zit ook een prettige kant aan deze tijdsdruk, toch? Veel mensen met AD(H)D gebruiken tijdsdruk om tot actie te komen bij dingen die ze liever niet doen. 

Als je het lastig vindt om je focus vast te houden op de lange termijn, kan het zijn dat je nog moeite hebt met het werken volgens een stappenplan, tijdsinschatting en prioriteiten stellen.

Snel afgeleid van je planning

Als je heel snel bent afgeleid door prikkels als bijvoorbeeld je telefoon, Social Media, omgevingsgeluiden, voorbijgangers of je eigen gedachten is dat niet bevorderlijk voor je planning. 

Je komt erachter dat je bent afgeweken van je plan als je het half afgemaakte klusje weer ziet. Afleiding ligt voor jou altijd op de loer. 

Door de chaos van de afleiding verlies je het overzicht en weet je niet meer waar je moet beginnen. Misschien lukt het je nog niet om in een logische volgorde te werken. Te weinig focus zorgt voor uitstelgedrag, half afgemaakte klussen, onrust en mogelijk negatieve gedachten over jezelf.

Dwangmatig plannen

Plannen is ook niet effectief als je bent doorgeschoten in het bijhouden van lijstjes en tijd. Jij hebt waarschijnlijk een grote drang naar controle en je wilt het graag goed doen. Vaak maak je een onrealistische en niet haalbare planning voor jezelf. Je hebt moeite met ontspannen en flexibel te zijn, want je raakt snel van slag door veranderingen en onverwachte gebeurtenissen. Dat is lastig omdat veranderingen horen bij het leven. 

Wil je ook leren hoe je plannen makkelijker maakt met een chaotisch hoofd?

….. en hoe je meer tijd overhoudt voor leuke dingen 🙂

Als je het nog lastig vindt om goed te plannen en overzicht te houden. En vaak gefrustreerd raakt, omdat je achter de feiten aan loopt en bij jou de tijd nooit mee zit. Dan is het goed om te weten dat wij je kunnen helpen met onze nieuwe training! “Moeiteloos plannen met AD(H)D” Een training met AD(H)D lotgenoten waarin je gemakkelijk en effectief leert plannen. Zo houd jij meer energie en tijd over voor de leuke dingen in het leven :-)!

Leer moeiteloos plannen met onze training


” Het liefst wilde ik alles doen in zo min mogelijk tijd. Nu heb ik keuzes leren maken en kan ik meer geduld opbrengen, dit geeft rust”

Ook als je ADHD hebt, kan plannen en organiseren echt veel gemakkelijker! En wij weten precies waar je rekening mee moet houden als je effectief wilt leren plannen met AD(H)D. We vinden het belangrijk dat jij je kwaliteiten leert benutten bij het maken van een planning, want de meeste AD(H)D hersenen vinden het super fijn om creatief en associatief te denken.

We leren jou hoe je dit kunt benutten bij het plannen. Zodra jij time management onder de knie hebt, kun je beter ontspannen en houd je tijd en energie over voor leuke dingen!

We dragen niet alleen kennis over, je wordt ook begeleid door een coach

Naast het trainen van je planningsvaardigheden, wordt je ook persoonlijk begeleid door een coach. We bieden de mogelijkheid om te overleggen tussen de trainingsdagen door als je tegen dingen aan loopt. 

Wat ga je leren?

“Wie geen tijd te verliezen heeft, hoeft zich nooit te haasten”
  • Les 1:  Je krijgt inzichten over informatieverwerking bij AD(H)D. En hoe je hier rekening mee kunt houden bij plannen en organiseren.
  • Les 2: Je maakt kennis met verschillende manieren van effectief plannen. Kies wat bij jou past!
  • Les 3: Je leert een belangrijke en leuke plantechniek die goed werkt voor mensen met AD(H)D.
  • Les 4 en 5: Je leert hoe je focus / aandacht langer vasthoudt en afleidende impulsen kunt weerstaan
  • Les 6: Je oefent met het signaleren en stellen van je grenzen. Helpt bij prioriteiten stellen en belangrijke keuzes maken.
  • Les 7: Je leert om orde te scheppen in jouw chaos. Je maakt kennis met een opruimstrategieën. We behandelen het opruimen van je huis, werkplek, papierwerk en email. 
  • Les 8: Je leert hoe je positiever kunt denken. Negatieve gedachten leiden je af van je doel. Positief denken helpt je om door te zetten als je het even niet makkelijk vindt.
Samenwerken 

Ontmoet nieuwe, leuke en creatieve mensen! Werken met AD(H)D lotgenoten geeft je een gevoel van veiligheid en erkenning. Je ontdekt sneller waar jouw leerpunten en mogelijkheden liggen. Je kunt elkaar helpen door tips en ervaringen met de ander te delen. Bovendien is de trainer gespecialiseerd in AD(H)D problematiek en heeft jarenlange ervaring op dit gebied. Wij snappen dat het werken in een groep misschien ook spannend voor je kan zijn. Wij helpen je om hier goed mee om te gaan. We staan garant voor een veilige omgeving met persoonlijke aandacht. Met een veilige omgeving bedoelen we een plek waar je fouten mag maken en waar we iedereen respecteren en accepteren. 

Praktische informatie

Waar: Onze trainingslocatie is bij HNK in Ede. Een mooie locatie aan de bosrand. HNK ligt op een centraal punt. Je kunt gratis parkeren en ligt op een korte afstand van het station Ede- Wageningen. Wanneer: De training start in April 2019 (data volgt) Tijd: De training bestaat uit 4 middagen van 13:00 tot 17:30 Investering: 345 euro inclusief btw. Bedrijven kunnen een offerte op maat aanvragen. 

Aanmelden voor de training

Kan je wel wat hulp gebruiken bij jouw time management? En wil jij ook gemakkelijk en effectief leren plannen, zodat je tijd overhoudt voor leuke dingen? Meld je dan hieronder aan. Er zijn 12 plekken beschikbaar. Na de aanmelding volgt een telefonisch kennismakingsgesprek om jouw hulpvraag goed in kaart te brengen.

Meer tijd voor leuke dingen en ontspanning? Dan zien we je graag op deze training.

Bel mij voor een kennismakingsgesprek