info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Enter your text here

Familieopstellingen

‘Met een familieopstelling kun je loslaten wat je niet meer wilt en je verbinden met je diepste verlangen’

Heb jij last van een steeds terugkerend probleem of thema in je leven? Waar je al heel lang mee worstelt en maar niet uitkomt, ondanks je al vele dingen hebt geprobeerd? Dan helpt een familieopstelling je verder.

Wat is een familieopstelling?

Familieopstellingen
Een familieopstelling met Playmobil poppetjes 

De invloed van je systeem

Familieopstellingen is een krachtige methode om antwoorden te krijgen op levensvragen. Familieopstellingen is afkomstig uit het systemisch werk en is ontwikkeld door de psychotherapeut Bert Hellinger. Deze bijzondere methode wordt in Nederland steeds vaker ingezet omdat het zo snel en verhelderend werkt. Je krijgt de onderliggende oorzaak en de oplossing direct inzichtelijk!

We maken allemaal deel uit van een gezin en een familie. Dit noemen we ook wel een systeem. Binnen je familiesysteem worden bepaalde normen, waarden en thema’s doorgegeven. Iedere familie heeft zijn eigen familiegeschiedenis. Heftige gebeurtenissen als bijvoorbeeld: oorlog, abortus, een miskraam, adoptie, mishandeling, overleden ouder, gescheiden ouders, seksueel misbruik, ongeneeslijke ziekte, hebben veel impact op een familiesysteem. Het effect van deze gebeurtenis kan lang blijven bestaan binnen een familie. Het sluimert onder de oppervlakte en uit zich vaak in geestelijke en lichamelijk klachten.

Hoe werkt een familieopstelling?

Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen komen voort uit zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem. Het doel van een familieopstelling is om jou te helpen om los te komen uit deze emotionele verstrikkingen, zodat je meer vrijheid en rust ervaart. Met een opstelling komen verborgen dynamieken en familieverhalen op een bijzondere wijze aan het licht. Je krijgt heldere inzichten in je probleem.
Je komt dichter bij jezelf en je werkelijke verlangen. Een familieopstelling werkt snel, vaak is er al bij de eerste opstelling een oplossing of verandering zichtbaar.

We kiezen een vorm die bij jou past

Bij een individuele familieopstelling word jij met liefdevolle aandacht begeleid door een ervaren familieopsteller. We houden eerst een voorgesprek om je vraag of probleem goed in kaart te brengen. Daarna gaan we werken met de opstelling. Je kunt dan kiezen uit verschillende vormen. Bij Tiemcoach werken we met: tekenopstellingen, papieren ankers op de grond of je kiest voor een familieopstelling met Playmobil poppetjes. Iedere vorm is even krachtig. Het voorgesprek en de opstelling samen duurt anderhalf tot twee uur. De kosten van een familieopstelling inclusief voorgesprek is 125 euro.  

Weet je nog niet zeker of een familieopstelling wat voor je is? Lees hieronder dan wat ervaringen van mensen die bij Tiemcoach een familieopstelling hebben gedaan.

Ervaringen met Familieopstellingen

Mevrouw van D. uit Bennekom

“ Door met Janneke met familieopstelling bezig te gaan zijn een paar diepgaande issues voor mijzelf veel duidelijker geworden. Via deze methode en de deskundige begeleiding van Janneke ben ik gaan ontdekken waar in sommige diepgaande, maar vaak onbewuste, overtuigingen vandaan zijn gekomen. Dat besef maakt het accepteren van bepaalde aspecten van mijzelf veel makkelijker. Hierdoor ben ik een stuk rustiger geworden. En het besef gaat ook verder dan alleen maar begrip met mijn hoofd. Door het in kunnen voelen van de verschillende figuren in de historische moederlijn en later ook vaderlijn, kan ik ook intuïtief alles beter in perspectief zien. Het is prettig om te merken hoe goed dat invoelen gaat en hoe de begeleiding van Janneke helpt om zaken energetisch een betere plek te geven dan wel op te lossen. Zo voelt het in ieder geval. Kortom, begrip en inzicht voor meer rust en acceptatie. Dank je wel!”

Mevrouw M. uit Ede

“Ik heb twee familieopstellingen bij Janneke gedaan, zowel voor mijn vaders als moederskant van de familie. Zelf heb ik de afgelopen jaren veel geworsteld met angst en onzekerheid. Door de familieopstellingen kwam ik erachter dat deze 2 thema’s verband hielden met gebeurtenissen en patronen uit eerdere generaties. Ik was mij er niet van bewust dat het familiesysteem een grote rol speelt in mijn onbewuste patronen. Door de inzichten die ik uit de familieopstellingen heb gekregen, kan ik mijn eigen patronen en die van (naaste) familieleden rondom angst en onzekerheid in perspectief plaatsen en beter relativeren”

Mevrouw K. uit Wageningen

“In het begin was het even onwennig en spannend. Het heeft mij vooral een aantal dingen inzichtelijk gemaakt als het gaat om bepaalde reacties en patronen bij mezelf en naar anderen . De familieopstelling voor mij heeft laten zien én voelen hoe ik handel in bepaalde situaties. Ik voelde zeker een bepaalde dynamiek tijdens mijn persoonlijke opstelling. Het heeft mij een aantal handvatten gegeven om in situaties anders te handelen. De familieopstelling heeft mij  dus echt aangezet  tot een bepaalde verandering in mijn denken en doen.”

Mevrouw C. uit Veenendaal

“Ik heb twee keer een opstelling gedaan bij Janneke. Ik was verbaasd welke kant het op ging en het bracht me op zaken waar ik zelf nog niet op gekomen was. Het mooie is dat je er niet teveel over na moet denken en vooral moet voelen. Janneke begeleide mijn proces heel prettig en hielp me goed bij mijn gevoel te blijven. Het was prettig om te doen en vooral erna heeft het ook veel effect gehad. Er zijn tijdens het proces toch bepaalde dingen in beweging gezet die me nu verder helpen. Ik vond het een mooie ervaring!”

Meneer S. uit Ede

“Onzekerheid speelt een grote rol in mijn leven en belemmert me vaak in dingen die ik leuk vind. Ik me schaam me ook vaak waardoor ik niet altijd eerlijk ben geweest.

Ik heb met Janneke een zogeheten ‘familieopstelling’ gedaan. Het idee was dat ik telkens een woord opschreef op een papier.  Hier ging ik op staan en voelen. Bij elk woord dat ik opschreef ging het een stukje dieper. Janneke hielp me met het aanvoelen en door af en toe goede vragen te stellen. Zo kwam ik erachter wat  onzekerheid, angst, chaos, de kerk, vader en moeder voor invloed om mij hadden en hebben!

Er kwamen veel emoties los, zoals boosheid maar ook angst. Een heel bijzonder proces om mee te maken! Ik was ook echt een perplex van de uitkomst. Het meest bijzondere is dat ik de dag daarna met mijn ouders ben gaan praten en ze verteld heb over deze ervaring. Ze  hebben mij dingen verteld die ze nog nooit aan me verteld hadden. Het voelde voor mij als een grote stap voorwaarts en als ik een stukje erkenning. Dankbaar!”

Meld je aan voor een familieopstelling