info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Gong meditaties Wageningen

Gong meditaties Wageningen

De Gong brengt je in een diepe staat van rust en ontspanning


‘Quiet the mind and the soul will speak’ – Ma Jaya Sati Bhagavati

Even ontsnappen aan de alledaagse drukte

Waarom een Gong meditatie?

Een Gongmeditatie laat je een diepe, innerlijke rust ervaren en maakt je weerbaarder tegen de dagelijkse drukte en stress. Het voelt als thuiskomen in jezelf!

De Oosterse Gong werkt als jouw spiegel. Er is geen ander instrument dat zo fijngevoelig resoneert met de omgeving dan de Gong. Het helpt je steeds meer bewust te worden van hoe jij denkt en voelt. 

De geluidsgolven die de Gong maakt liggen op een bijzondere frequentie. Hierdoor brengt de Gong je brein langzaam in een alfa staat. Dit is een staat van diepe ontspanning en rust en dat is erg fijn. 

Jij hoeft niet anders te doen dan te luisteren, want luisteren naar de Gong helpt je automatisch bij het losmaken van vastzittende gedachten en gevoelens. Na de meditatie ervaar je meer rust en ruimte in jezelf.

Wat kun je verwachten? 

Een Gongmeditatie is een ervaring op zich en voor vele een unieke beleving. De meditatie duurt ongeveer drie kwartier. Je wordt rustig begeleid naar een diepe staat van ontspanning.

De Gong staat in de meditatie centraal en daarnaast maak ik gebruik van visualisaties, Mindfulness en ademhalingstechnieken. Na de meditatie is er een mogelijkheid om thee te drinken en even na te praten met elkaar.

Begeleiding van de meditatie

Mijn naam is Janneke Tiemissen. Ik begeleid de Gongmeditaties.
Door meditatie en mindfulness help ik je meer in verbinding te brengen met innerlijke rust en je ware ik.

Mijn visie is dat je een blij mens bent als je goed kunt verbinden met jezelf. Je ervaart hierdoor namelijk meer rust, acceptatie, liefde en focus. Pas als je goed verbindt met jezelf, kan je verbinden met je omgeving zonder jezelf te verliezen.

Vanuit mijn praktijk in Bennekom werk ik sinds 2013 als zelfstandig coach en trainer. Ik mediteer ruim acht jaar en zie Mindfulness eerder als een levenswijze dan als een methode. Meditatie heeft mij enorm geholpen om weer in balans te komen, verbinding te maken met mijn gevoel en gemakkelijker te kunnen omgaan met het hectische leven.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten!
 
Je kunt je nu inschrijven met 4 euro korting (13,50 p.p) voor de eerstvolgende Gong meditatie op zaterdag 9 februari om 10:00 bij Yogacentrum Suniya in Wageningen  Kosten: 17,50 p.p.

Kom je ook? Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar. Reserveer alvast je plek hieronder.

Mediteren met de Gong
De Gong werkt als jouw spiegel

Waarom is mediteren goed voor je? 

Ons hoofd zit vol met oordelen over onszelf, over anderen en de wereld.  Deze oordelen houden ons continu in beweging. In onze samenleving wordt vooral ons denken en doen gestimuleerd. Maar als je te veel denkt en doet en niet voldoende rust, dan raak je uit balans. Je loopt dan een hoger risico op stress gerelateerde klachten zoals: een depressie, burn-out, hoofdpijn, migraine, darmklachten of spierpijn in rug, nek of schouders.

loskomen van je automatische piloot

Meditatie is goed voor je omdat je los komt van je automatische denk en doen piloot. Je besteedt bij meditatie vooral aandacht aan je lichaam en je gevoel. Als je mediteert neem je jezelf en je omgeving op een andere manier waar, zonder ruis van al je (negatieve) gedachten. Je zal hierdoor beter kunnen luisteren naar je gevoel en je intuïtie. Mensen die regelmatig mediteren hebben een betere focus, minder last van stress en staan positiever in het leven, want mediteren verbeterd je geestelijke en lichamelijke gezondheid!

Diepe ontspanning en rust

Wist je al dat ontspanning een eerste levensbehoefte is van de mens? Net zo belangrijk als goed eten en genoeg slaap. Bij een Gong meditatie ervaar je een diepere en andere ontspanning dan je mogelijk al kent. In de stilte van meditatie is er ruimte voor zelfreflectie en bewustwording. 

Vind je het nog moeilijk om te mediteren?

Wil je graag mediteren, maar lukt het je nog niet goed? Geen nood! Omdat we het niet gewend zijn om stil te zijn en niets te doen, kan mediteren een weerstand, onrust of frustratie bij je oproepen. Dit is niet erg en volkomen normaal. Hoe vaker je mediteert, hoe gemakkelijker het wordt. De weerstand neemt af als je regelmatig mediteert. Oefening baart kunst, dit geldt voor alle nieuwe dingen die je wilt leren. Je kon toch ook niet meteen fietsen, toen je er voor het eerst opstapte ;-)?

Het grote voordeel van een Gongmeditatie is dat de Gong je helpt om sneller uit je hoofd te komen. De trillingen van de Gong zorgen ervoor dat je gedachten stiller worden, zodat jij meer kunt voelen en zijn in het moment.

Een misvatting is dat je hoofd helemaal leeg moet zijn bij meditatie. Gedachten blijven zo nu en dan komen. Het verschil is dat je in een meditatie je gedachten aan je voorbij kunt laten gaan, zonder dat je er meteen wat mee hoeft te doen. Heerlijk toch?!

Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren om mee te doen aan een Gong meditatie. 

Kom naar een van de Gong meditatiedagen

Gong meditatie Wageningen, Ede
‘ Now you’ll see the things worth seeing ‘ – Rumi

Iedere maand kun je deelnemen aan een Gongmeditatie. De meditaties worden gegeven bij yogacentrum Suniya in Wageningen (adres: Haagsteeg 4) Een enkele Gong meditatie kost 17,50 p.p. 

Strippenkaart

Wil je iedere maand een Gongmeditatie kunnen bijwonen om in balans te blijven? Dan kun je een strippenkaart van 125 euro kopen voor 10 meditaties. Deze is erg voordelig, want je betaalt maar 12,50 per Gong meditatie. De strippenkaart is een jaar geldig en te bestellen via deze website of te koop op een van de meditatiedagen.

Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar per Gongmeditatie. Wil je zeker weten dat je kunt deelnemen? Reserveer dan snel je plek op een van de meditatiedagen in 2019. Graag in je bericht aangeven om welke dag het gaat en met hoeveel personen je komt. 

Meditatiedagen 2019
  • zaterdag 09 februari van 10:00 – 11:00
  • zaterdag 09 maart van 10:00 – 11:00
  • zaterdag 27 april van 10:00 – 11:00
  • zaterdag 18 mei van 10:00 – 11:00

Geef een reactie