fbpx

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Wat doet een life coach?

Kennelijk ben je op zoek naar informatie over life coaching. Hulp vragen is erg dapper, want het getuigt van kracht en moed. Wanneer je weet dat het tijd is om je problematiek aan te pakken, kan een life een coach je hierbij helpen. Daarom leg ik je graag uit wat een life coach doet.

Met life coaching sta je positiever en vol energie in het leven!

Met een goede life coach bereik je sneller je doelen

Life coaching helpt je om positief en vol energie in het leven te kunnen staan. Een life coach stimuleert en begeleid jou om je talenten te benutten en te leven vanuit je kernwaarden. Je kunt een life coach inzetten voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Samen werk je oplossingsgericht aan het manifesteren van je diepste wensen en doelen. Voor de een is dit een fijne relatie vinden en voor de ander plezier hebben in je werk of meer kunnen genieten.

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

De life coach heeft aandacht voor drie levensvragen namelijk: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Als je duidelijk antwoord hebt op deze vragen kan je je eigen koers uitzetten en het leven leiden dat jou gelukkig maakt. Je zelfbewustzijn en levensgeluk nemen toe.

Positieve mindset ontwikkelen

Bij persoonlijk geluk en succes draait het om de juiste mindset. Want als je negatief denkt, dan voel en gedraag je je hier ook naar. Je mindset zegt alles over hoe jij naar jezelf en de wereld kijkt. Denk je vaak negatief of pieker je vaak? Dan is het goed om te weten dat je door life coaching positiever kan leren denken.

Stressmanagement

Een beetje stress is nuttig. Het houdt je scherp en je komt erdoor in actie. Maar wat als je te veel stress of conflicten ervaart in je leven? Dan gaat dit op den duur ten koste van je gezondheid, want het zorgt voor allerlei psychische en lichamelijke klachten. Daarom zal een life coach je anders leren omgaan met lastige emoties en stressvolle gebeurtenissen. Zodat deze minder impact hebben op je welzijn. Stressklachten als hoofdpijn, buikpijn, piekeren, slecht slapen, vermoeidheid, angst- en paniekgevoelens zullen verminderen. Je blijft hierdoor beter in balans.

Zingeving, missie en passie

Een derde pijler van een life coach is werken aan je spirituele ontwikkeling. Spiritualiteit staat gelijk aan het verbinden en ontwikkelen van je zingeving, intuïtie, missie en je passie. Veel mensen staan op de automatische piloot en doen eigenlijk niet wat ze echt willen of wat bij hen past. Als je op deze manier leeft, raak je steeds verder met jezelf uit verbinding. Maar als jij weet wat in de kern belangrijk is voor jou en je daarnaar leeft, geeft dat je voldoening en rust. Life coaching geeft je richting en helpt je om te (her)ontdekken wat jou het meest gelukkig maakt.

Wil je weten wat life coaching voor jou kan beteken? Neem gerust contact op als je vragen hebt of meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking.

Geef een reactie