fbpx

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Enter your text here

MediterenRust in je hoofd? Kom mediteren

Uit onderzoek is gebleken dat mediteren bijdraagt aan een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid, omdat het een positieve werking heeft op stress. Mijn naam is Janneke Tiemissen en ik help mensen die last hebben van stress door een vol hoofd. Door Mindfulness en meditatie help ik je om meer rust en balans te krijgen, want onze huidige samenleving vraagt veel van ons en daarom is het belangrijk om regelmatig te ontspannen.

De voordelen van mediteren met de Gong

Heb jij behoefte aan meer rust en energie? Door te mediteren met de Gong kom je los van spanning en verwerk je gemakkelijker vastzittende emoties en dagelijkse prikkels. De Gong staat bekend om zijn bijzondere resonantie. Het instrument produceert geluidsgolven op een frequentie die je helpen om je hoofd tot rust te brengen. Een Gong meditatie ondersteunt je bij het voelen van innerlijke rust, focus en verbinding met jezelf. Door regelmatig te mediteren sta je bewuster en zelfs positiever in het leven! En wist je dat meditatie ook een krachtige aanvulling is op yoga, sport, vechtkunst en massage?

Meditatie aanbod

  • Individuele Gongsessie
  • Huiskamer meditatie
  • Mediteren op je werk

De Gong staat tijdens alle meditaties centraal, daarnaast maak ik afwisselend gebruik van visualisaties, (lichte) lichaamsgerichte oefeningen, Mindfulness en ademhalingstechnieken.

Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren om mee te doen aan een Gong meditatie. 

Individuele Gongsessie

Je kiest voor een individuele Gong meditatie als je behoefte hebt aan een diepere werking en wilt investeren in persoonlijke groei door nieuwe inzichten. Door de combinatie van mediteren en coaching leer jij jouw patronen van stress, vermoeidheid, angst, boosheid, verdriet etc. direct herkennen en met vriendelijke nieuwsgierigheid te bekijken. De Gong is als het ware je spiegel. Er is geen ander instrument dat zo fijngevoelig resoneert met de omgeving. Hierdoor komen jouw hersenen langzaam in een ontspannen staat en dit geeft rust.

Deze meditatie vindt plaats in Bennekom. We houden een kort voorgesprek, zodat ik de meditatie helemaal kan afstemmen op jouw persoonlijke behoeften. Daarnaast geef ik je belangrijke inzichten over jouw problematiek en geef ik je handvatten om thuis mee aan de slag te gaan.
Deze individuele Gongsessie duurt een uur en de kosten zijn 60 euro.

Thuis mediteren

Huiskamer meditatie

Liever mediteren in je eigen vertrouwde omgeving? Dan kies je voor de huiskamer meditatie! Op afspraak kom ik met de Gong bij jou thuis. Ik zorg voor een prettige sfeer, heerlijke thee met wat lekkers en de meditatiematjes. Deze huiskamer meditatie is geschikt voor kleine groepjes en super fijn om te doen met bijvoorbeeld vriendinnen / vrienden. Gewoon om lekker te relaxen of als onderdeel van bijvoorbeeld een (vrijgezellen)feestje.

Thuis mediteren met de Gong kan vanaf 5 personen. Kosten bedragen 12,50 p.p. Woon je in een straal van 20 km rondom Bennekom, dan betaal je geen reiskosten. Anders vraag ik een kleine bijdrage. Lijkt het je leuk om thuis te mediteren met een Gong? Maak dan nu een afspraak.

Mediteren op het werk

Mediteren met de Gong kan overal. Dus ook op het werk! Gelukkig investeren steeds meer bedrijven in het welzijn van hun medewerkers om ze vitaal te houden. Vitale medewerkers zijn minder vatbaar voor stress en lopen daarom minder kans op bijvoorbeeld een burn-out. Mindfulness en meditatie op het werk biedt mensen de noodzakelijke ontspanning, want meditatie heeft een positieve invloed op het verminderen van stress, het verbetert je focus en je geheugen! En dit helpt om beter in balans te blijven en je werk op een plezierige manier te blijven doen!

Ben jij een werkgever? En wil je ook investeren in de vitaliteit van jouw medewerkers? Dan kun je mij inhuren om Gong meditaties te verzorgen op je werkplek. Neem a.u.b. contact op voor een offerte op maat.

‘Oefen het niet-doen en alles zal op zijn plek vallen.’

Lao Tze
Meditatie gaat over acceptatie en compassie

Mediteren betekent acceptatie door niet te oordelen en compassie door (weer) van je zelf te houden. Mediteren gaat niet over je best moeten doen of over presteren. Tijdens het mediteren observeer je alles wat er op dat moment is, zonder iets aan je ervaring te veranderen. Zodra je leert accepteren en loslaat, zal je ontspannen. Dit is misschien even wennen, omdat we denken dat we pas iets zullen oplossen door te doen. Terwijl je juist in de stilte van meditatie de meest waardevolle inzichten krijgt.