fbpx
Tiemcoach

Creëer rust in je hoofd en hart!

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Mediteren

Wat is meditatie?

Mediteren draait om het bewust richten van je aandacht op het hier en nu. Je bent dus niet bezig met de toekomst of het verleden, maar met de huidige ervaring. Je oefent jezelf in het niet oordelen van wat je denkt of voelt, maar leert enkel te observeren en toe te staan van wat er is. Je geest wordt rustiger en je voelt je volledig verbonden met jezelf. Omdat je aandacht naar binnen is gericht, leer je jouw innerlijke wereld beter kennen.

Mediteren gaat dus niet over je best moeten doen of over presteren. Dit is misschien even wennen, omdat we denken dat we pas iets zullen oplossen door te doen. Terwijl je juist in de stilte van meditatie de meest heldere en waardevolle inzichten krijgt.

Uit onderzoek is gebleken dat mediteren bijdraagt aan een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid, omdat het een positieve werking heeft op stress.

Mijn naam is Janneke Tiemissen en ik begeleid mensen die last hebben van een vol hoofd en innerlijke onrust. Onze huidige samenleving vraagt veel van ons, daarom is het heel belangrijk om goed in balans te blijven en meditatie helpt je daarbij. Wil jij ook leren mediteren? Kijk dan eens naar mijn online meditatiecursus.

De voordelen van mediteren

Meditatie kent vele voordelen, want door te mediteren verwerk je gemakkelijker dagelijkse prikkels en leer je anders omgaan met negatieve gedachten en stressvolle gebeurtenissen. Het effect van regelmatig beoefenen van meditatie is het voelen van meer innerlijke rust. Je verbetert hierdoor je focus en de verbinding met jezelf.

Wanneer je mediteert, sta je dus veel bewuster en zelfs positiever in het leven! Ook helpt meditatie als je moeite hebt met inslapen. Het verbetert namelijk de kwaliteit van slaap, omdat je ontspannen in slaap valt. Doe je ook aan yoga, sport, vechtkunst of massage? Dan is meditatie een krachtige aanvulling.

Is mediteren wel wat voor mij?

Twijfel je nog of meditatie wel geschikt is voor jou? Dan heb ik goed nieuws. Meditatie is namelijk geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om meer rust en balans te krijgen, want het is een vaardigheid dat je kunt trainen! En juist als je last hebt van onrust of een chaotisch, vol hoofd kan je dit door middel van meditatie sterk verminderen.

‘Het verleden en de toekomst bestaan enkel in het denken, ik ben altijd nu’