fbpx
Tiemcoach

Creëer rust in je hoofd en hart!

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Leren mediteren

Mediteren kalmeert het denken en brengt rust in je hoofd en in je lijf. Omdat het overactieve, associatieve denken rustiger wordt, ontstaat er meer ruimte in je hoofd voor heldere ingevingen, ontspanning en creativiteit. Veel mensen draaien rondjes in hun hoofd als ze een antwoord zoeken op hun probleem of vraag. Wanneer je in meditatieve toestand bent, heb je gemakkelijker toegang tot je onbewuste denken. Het onbewuste stuurt voor het grootste deel jouw gedrag aan en hier ligt belangrijke informatie opgeslagen dat vrijkomt bij meditatie.

Starten met mediteren?

Wil jij starten met meditatie? En leren hoe je binnen 10 minuten maximaal kunt ontspannen? Kom mediteren in mijn sfeervolle meditatieruimte in Bennekom (Gelderland) en schrijf je nu in voor een proefles!

 

Beginnen met Mindfulness of mediteren?

Als jij Mindfulness en meditatie wil beoefenen, heet ik je graag welkom om deel te nemen aan mijn meditatielessen. Want ik leer je graag hoe je alle positieve effecten van meditatie optimaal kunt benutten en het gemakkelijk volhoudt. Iedereen kan leren mediteren, het is een kwestie van herhaling en het uitvoeren van de drie gouden meditatieregels die ik tijdens de training met je deel.

Mijn naam is Janneke Tiemissen. Tien jaar geleden begon ik met mediteren, omdat ik last had van stress door chaos in mijn hoofd. Ik verdiepte mij in de Mindfulnessmethode van Jon Kabat-Zinn. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven! Door meditatie heb ik weer rust gekregen in mijzelf en mijn leven. Bovenal kan ik nu veel beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen.

Waarom is mediteren goed voor je?

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat regelmatig mediteren bijdraagt aan een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Met meditatie leef je dus gezonder en bewuster. Dit komt omdat meditatie je helpt dieper te ontspannen en door meditatie je stressklachten afnemen.

Er zijn veel redenen om meditatie een onderdeel te maken van je leefstijl. Om er een paar te noemen: regelmatig mediteren verbetert je concentratie, je slaapt beter, het verlaagt je bloeddruk, versterkt je immuunsysteem en het vermindert onrust en angstgevoelens. Dus als je vaak te druk bent, negatief denkt, slaapproblemen hebt of te weinig ontspant, is dit hét moment om te beginnen met mediteren!

Hoe weet je of je goed mediteert?

Bij mediteren draait alles om het bewust richten van je aandacht op het hier en nu. Wanneer je de aandacht leert focussen op het nu, ben je minder bezig met de toekomst of het verleden. Je leert puur te observeren en volledig te ontspannen in wat er is. Je geest wordt rustig en je lichaam ontspant. Met meditatie wordt je weer baas over je eigen brein. Je traint als het ware je aandachtsspier. En komt los van automatische denkpatronen en impulsieve gedragingen.

Ontspanning kan je niet afdwingen. De kunst van meditatie is acceptatie en het oefenen van loslaten. Ik bedoel hiermee het loslaten van oordelen en verwachtingen over hoe iets zou moeten zijn. Ruimte geven en niets hoeven veranderen aan je ervaring. Dit levert de diepe ontspanning op die je zoekt. Mediteren is in theorie heel simpel, maar de uitvoering en het volhouden van meditatie blijkt in de praktijk nog niet gemakkelijk. Dit komt vooral omdat we denken dat we hard moeten werken om iets te bereiken. Ook zijn we het niet meer gewent om niets te doen.

Wat als mediteren niet lukt?

Twijfel je nog of meditatie wel geschikt is voor jou omdat je al eens bent begonnen en het niet lukt? Dan heb ik goed nieuws. Waarschijnlijk maak je een van de veel gemaakt beginnersfouten…. Ik kan je helpen zodat het ook jou lukt om te mediteren.

En wist je dat je met acht minuten per dag mediteren al een groot verschil merkt! Tijdens de training leer ik je mini meditaties en hoe je kunt mediteren als je loopt of bezig bent met een andere activiteit. Bovendien is mediteren onder professionele begeleiding veel gemakkelijker.

Proefles mediteren

Begin met meditatie als je gemotiveerd bent om meer rust en balans te krijgen in je leven. Reserveer nu een proefles voor 10 €

 

 

 

‘Dankzij meditatie heb ik meer rust en plezier in mijn leven!’