fbpx

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van inzichtmeditatie en aandachtstraining.
Het wordt steeds vaker ingezet, want uit ervaring en onderzoek is gebleken dat het een positieve invloed heeft op stress en op een druk hoofd.

Mindfulness voor mensen met ADHD

Denk jij dat Mindfulness niet geschikt is voor mensen met ADHD? Dan heb je het mis, want aandacht kan je trainen! En juist als je last hebt van een chaotisch, vol hoofd kan dit door middel van Mindfulness sterk verminderen.

Regelmatig beoefenen van Mindfulness levert je meer focus, energie en rust op. De effecten zijn dat je langer je concentratie kunt vasthouden, minder onrust voelt en minder impulsief reageert. Ook helpt Mindfulness als je moeite hebt met inslapen. Het verbeterd ook de kwaliteit van slaap, omdat je ontspannen in slaap valt.

Je kunt ook op een andere manier omgaan met stress. Mindfulness betekent dat je met vriendelijke aandacht alles observeert in het nu. Dit doe je zonder te oordelen over de ervaring en zonder iets aan de situatie te willen veranderen. Het is het tegenovergestelde van iets moeten, bereiken of doen.

Je kunt Mindfulness niet goed of fout doen

Je kunt Mindfulness niet fout of goed doen, want het gaat nu eens niet om een te behalen resultaat. Deze benadering is misschien nog onwennig voor je. Maar hoe vaker je het oefent, hoe meer je zal merken dat de oplossing voor een rustig hoofd ligt in stilte en acceptatie.

Heb je toch nog verwachtingen zoals: ‘Ik kan mijn aandacht er niet bij houden, mijn hoofd wordt maar niet stil of het voelt niet prettig? ‘ Laat je verwachtingen van hoe het moet eens helemaal los en dan zal je snel ontspannen.

Hoe zet ik Mindfulness in om je te helpen?

Ik leer je graag de belangrijkste Mindfulnesstechnieken zoals de bodyscan, mindful wandelen, visualisatieoefeningen of ademhalingsoefeningen. Je kunt het direct zelf toepassen.

Ik zet Mindfulness ook in tijdens ADHD coaching trajecten om je te helpen als je last hebt van onrust, concentratieproblematiek en volle hoofden. het helpt je bij het langer vasthouden van aandacht en bij het vinden van innerlijke rust. Ik begeleid ook groepsmeditaties . Deze groepsmeditaties zijn geschikt voor iedereen die wil (leren) mediteren.

Ben je nu ook toe aan meer rust, positieve energie en focus in je leven? En wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op en ik mail of bel je binnen 24 uur terug.