fbpx

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Enter your text here

Gongmeditatie

‘Quiet the mind and the soul will speak’


Ma Jaya Sati Bhagavati
Oefen het niet-doen en alles zal op zijn plek vallen

De voordelen van mediteren

Mediteren brengt je naar je kern en geeft je een diep gevoel van innerlijke rust, acceptatie en verbinding. Je leert jezelf beter kennen en staat veel bewuster in het leven. Daarnaast is meditatie een hele krachtige aanvulling op yoga, sport, vechtkunst en massage en zorgt zo voor een duurzame ontspanning.

Mijn naam is Janneke Tiemissen en door meditatie help ik jou meer in verbinding te komen met je ware ik. Wanneer je het ego leert doorzien en je kunt verbinden met de essentie in jezelf, ervaar je diepe innerlijke rust, acceptatie, liefde en focus.

Na een moeilijke periode kwam ik acht jaar geleden in aanraking met Mindfulness; een vorm van inzichtmeditatie. Het was voor mij life changing, want door meditatie kan ik nu anders omgaan met stressvolle gebeurtenissen en hectiek. En dit gun ik jou ook!

Je mag loslaten, je hoeft hier niets te bereiken of je best te doen

‘Oefen het niet-doen en alles zal op zijn plek vallen.’

Lao Tze

Regelmatig mediteren helpt je meer vertrouwen te krijgen in jezelf en het leven. Je ervaart een natuurlijke staat van zijn, zonder iets te moeten bereiken of te oordelen. Het gaat bij meditatie niet over goed of fout. Aanwezig zijn en observeren is voldoende, als je loslaat zal je vanzelf ontspannen.

Door te mediteren met de Gong leer jij jouw patronen van stress, vermoeidheid, angst, boosheid, verdriet etc. te herkennen en met vriendelijke nieuwsgierigheid te bekijken. De Gong is als het ware je spiegel. Er is geen ander instrument dat zo fijngevoelig resoneert met de omgeving. Hierdoor komen jouw hersenen langzaam in een ontspannen staat en dit geeft rust.

Begeleiding van de meditatie

In ongeveer 45 minuten word je rustig begeleid naar een diepe staat van zijn, een staat waar je even niets hoeft of moet van jezelf of anderen. Je kunt zitten of liggen, wat voor jou prettig is. De Gong staat tijdens de meditatie centraal en daarnaast wordt er gebruik gemaakt van visualisaties, Mindfulness en ademhalingstechnieken.

Er is een mogelijkheid om thee te drinken en even na te praten met elkaar na de meditatie. In het yogacentrum zijn alle benodigdheden als: yogamatten, meditatiekussen, oogmasker en meditatierol aanwezig. Je kunt eventueel je eigen handdoek of deken meenemen.

Kortom, jij hoeft niet anders te doen dan te luisteren en ontspannen, want de Gong helpt je automatisch bij het losmaken van vastzittende gedachten en gevoelens. Na de meditatie ervaar je meer verbondenheid, rust en ruimte in jezelf.

Inschrijven voor een Gongmeditatie

Je kunt je nu inschrijven voor de eerstvolgende Gongmeditatie op zaterdag 9 maart om 10:00 bij Yogacentrum Suniya in Wageningen. De kosten zijn 17,50 p.p. inclusief thee en gebruik meditatiebenodigdheden. Je kunt gratis parkeren naast het gebouw. Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar.

Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren om mee te doen aan een Gong meditatie. 

Eerstvolgende gongmeditatie dagen in Wageningen:
  • zaterdag 09 februari van 10:00 – 11:00
  • zaterdag 09 maart van 10:00 – 11:00
  • zaterdag 27 april van 10:00 – 11:00
  • zaterdag 18 mei van 10:00 – 11:00