fbpx

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Op zoek naar je bezieling?

Wil je alles uit het leven halen? En ben je druk met je persoonlijke ontwikkeling om meer te verbinden met je ware zelf? Misschien vind je het ook belangrijk om wat essentieels te kunnen bijdragen aan de samenleving?

Dan vertel ik je graag mijn verhaal. Ik wil met je delen wat mij, na jaren zoeken, het meest heeft geholpen om in verbinding te komen met mijn bezieling. Als jij op zoek bent naar jouw bezieling is dat een teken van spirituele groei en wijsheid. Met deze blog hoop ik jou te ondersteunen in jouw zoektocht naar je ware ik. Veel leesplezier!

Stop met zoeken en begin met luisteren

Wie ben ik eigenlijk?

Ben je ook op zoek naar je ware ik? Mijn leven staat in het teken van uitzoeken van wie ik in de kern ben. Oftewel in het teken van het vinden van mijn bezieling. In de hoop dat ik mijzelf beter zou begrijpen en om mijn levensdoel te ontdekken. Ik voelde dat ik talenten in me had, maar op een of andere manier kwamen deze niet uit de verf en nu weet ik waarom!

Door nare ervaringen in mijn jeugd, was ik mezelf kwijtgeraakt. Ik groeide op in een onvoorspelbare en onveilige omgeving en werd daarnaast drie jaar lang gepest op de basisschool. Als jong kind verloor ik daardoor al vroeg het vertrouwen in mijzelf en vond ik het nog moeilijk om anderen te vertrouwen. Eigenlijk was ik doodsbang voor het leven. Uit onzekerheid deed ik té veel mijn best. Ik moest mijn bestaansrecht verdienen dacht ik. Het gevolg was dat ik vaak keuzes maakte gebaseerd op (faal)angst in plaats van liefde.

Nog meer je best doen

Doe jij ook altijd je best? Ik investeerde vooral in kennis en was altijd in beweging om mezelf te verbeteren. Ik volgde opleidingen in communicatie, assertiviteit en menselijk gedrag. En boeken las ik niet voor mijn ontspanning, maar om nog meer kennis te vergaren! Het was nooit goed genoeg. Ik dacht: ‘Ik moet nog beter mijn best doen en nog harder werken om alles uit mijzelf te halen’. Dit werkte averechts, want ik raakte juist steeds verder verwijderd van mezelf. En ik kon het zelf een lange tijd niet zien….

De weg terug naar mijn bezieling

Misschien ken je het gevoel dat de grond onder je voeten wegzakt? Dat is wat ik voelde toen ik stil werd gezet door mijn lichaam. Door continu zo mijn best te doen, raakte ik steeds meer verwijderd van mijn bezieling. Ik bevond mij op het randje van een burn-out. Te vaak had ik mezelf geforceerd en ben ik over mijn eigen grenzen gegaan. Dit pijnlijk moment was mijn eye-opener! De weg terug naar mijn bezieling begon op het moment dat ik te uitgeput was om ernaar te zoeken. Dagen later kreeg ik een heldere ingeving. Het leek wel of iemand in mijn oor fluisterde…..stoppen met zoeken en beginnen met luisteren!! Na jaren zoeken had ik de oplossing en ik hoefde er niet eens iets voor te doen (maar te laten).

Van jezelf houden

Om te kunnen dealen met mijn onwennige situatie, pakte ik het mediteren weer op en zo lukte het mij om steeds meer innerlijke rust te vinden. Door meditatie kon ik anders omgaan met mijn angsten. In deze periode ontdekte ik dat ik geen slaaf was van mijn gedachten en gevoelens (werkt zeer bevrijdend) Het lukte me hierdoor beter om mijn verwachtingen en negatieve oordelen over mezelf en het leven loslaten.

Na een paar weken mediteren, werd stilstaan geen ‘moetje’ meer, maar een wezenlijk onderdeel van mijn leven. Ik besloot om iedere dinsdag een groot kruis te zetten in mijn agenda om tijd te nemen voor mijzelf. Daarnaast neem ik per dag tien minuten om te zitten en helemaal niets te doen, geen t.v., geen telefoon….niets.

Meditatie bracht mij acceptatie, focus, vrijheid, compleetheid en innerlijke rust. Een van mijn belangrijkste levenslessen; de realisatie van de kracht van stilte. In de stilte vond ik waar ik al zo lang naar zocht! Ik besef nu dat in denken en doen niet de oplossing zit als je wilt verbinden met je bezieling, maar in luisteren, liefde en loslaten. Mijn bezieling is het doorgeven van (zelf)liefde en vreugde. Ik moest alleen eerst van mijzelf leren houden om het te kunnen delen. Want wat je zelf niet hebt kan je ook niet weggeven!!

Hoe kom jij nu in contact met jouw bezieling?

Ook jij hebt een uniek en eigen verhaal dat gedeeld mag worden met de wereld. Verbinden met je bezieling betekent in liefde verbinden met jezelf en dat je jezelf in alle kwetsbaarheid durft te laten zien. Dit kun je doen door echt van jezelf te houden. Ga met je aandacht naar binnen en voel / luister wat er is zonder oordeel. Dit leer je onder andere door te mediteren. Luister naar je hart, doe vooral wat jou energie geeft en wees lief voor jezelf! Dit betekent dat je je intuïtie mag volgen en dat je grenzen mag stellen als je merkt dat iets niet bij je past.

Als je de kracht van stilte en gebruikt, zal je alles wat je zoekt in jezelf vinden. Zoek je bezieling niet buiten jezelf door je enkel te richten op succes, bevestiging van anderen of spullen. Je bent al goed zoals je bent!

Help je mij met het delen van bewustzijn?

Als deze blog je heeft geholpen om inzichten te verkrijgen over verbinden met je bezieling, dan zou ik het fijn vinden als je onder aan deze pagina een reactie achter laat. Ken je iemand die je kunt helpen met deze blog? Deel het dan en help mee met het verspreiden van bewustzijn en geluk!

Meer lezen over spirituele groei?

Ontdek waar je chakra’s precies voor staan en hoe je ze gezond houd! Lees het in mijn blog: Zijn jouw chakra’s gezond?

Geef een reactie