fbpx

info@tiemcoach.nl

+31 6 419 65 106

Enter your text here

Versla je faalangst

Voel je zelfverzekerd en boost je zelfvertrouwen

ADHD en faalangst gaan vaak samen. Voel jij je vaak onzeker over jezelf of je prestaties? Of ben je bang dat anderen je niet aardig vinden en dat je er niet bij hoort? Herken je dat je nog vaak bevestiging nodig hebt van je omgeving?

Wat is faalangst? Waar komt faalangst vandaan?
Leven met faalangst kost veel energie. Deze energie kan je beter gebruiken om je dromen waar te maken!

Misschien heeft jouw zelfvertrouwen een deuk opgelopen, omdat je bent gekwetst of teleurgesteld in je leven.

Weinig zelfvertrouwen hangt vaak samen met angst voor afwijzing en angst om te falen. Faalangst beperkt je in het nastreven van je wensen en dromen en bij het aangaan van gezonde relaties.

Je kunt je door faalangst in de volgende situaties heel onzeker voelen. Bijvoorbeeld bij: het uiten van je ware gevoelens, een sollicitatiegesprek, bij spreken voor groepen, samenwerken in een team, als je grenzen moet stellen door ‘nee’ te zeggen, omgaan met conflicten.

‘ Vertrouwen in jezelf is de weg naar geluk en succes ‘

De weerbaarheidstraining

In deze complete weerbaarheidstraining leer jij alles wat je moet weten over communicatie, assertiviteit, conflicthantering en gedragsdynamieken tussen mensen. Na de training heb jij alle belangrijke handvatten om je zelfverzekerd te voelen in contact met anderen.

Wat gaan we doen in de training?

 • Je krijgt belangrijke inzichten over gedragsdynamieken.
 • Je leert effectiever communiceren vanuit gelijkwaardigheid.
 • Je onderzoekt je eigen blokkades die jou nog belemmeren in communicatie en assertiviteit. Deze blokkades zijn ontstaan door hardnekkige denkpatronen en overtuigingen over jezelf, de ander en de wereld. Als je deze blokkades oplost, is er weer ruimte voor helpende en positieve overtuigingen. Je zal merken dat positief denken je helpt om je positief te voelen.
 • Je leert handelen naar je echte verlangens. Wat wil jij? Wat heb je nodig in het leven? Wat zijn je dromen en wensen? Hoe kun je deze bereiken? Je kunt naar je doel toe te bewegen en focus houden.
 • Je versterkt en oefent je sociale weerbaarheid: Je leert sociale vaardigheden om voor jezelf op te komen en je grenzen stellen op een rustige en duidelijke manier.
 • Je traint je emotionele weerbaarheid: Je kunt jouw gevoelens signaleren, erkennen en uitspreken zonder schaamte of schuldgevoel. Je leert hoe je emoties door teleurstelling of conflicten sneller los kunt laten.

Een investering voor het leven

De training is zo ingericht dat jij meer (zelf)vertrouwen krijgt, positiever leert denken en gemakkelijker om kunt gaan met gebeurtenissen die onzekerheid oproepen. En als je meer zelfvertrouwen hebt, geeft dit weer rust en voldoening. Wat je in de training leert, kan je direct thuis toepassen!

Omdat je leven in positieve zin zal veranderen na deze training, ervaar je minder stress. Je leert keuzes maken die niet gebaseerd zijn op angst, maar op jouw wensen en dromen.

Wil jij ook zelfverzekerd in het leven staan? Vraag dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek voor vragen of om je aan te melden voor de eerstvolgende weerbaarheidstraining in september 2019.

De trainer

ADHD HSP coach

Mijn naam is Janneke Tiemissen. Door vroegere gebeurtenissen, heb ik zelf te maken gehad met faalangst. Hierdoor was ik altijd terughoudend in groepen en kwamen mijn talenten niet uit de verf. Door aan opleidingen op het gebied van communicatie en assertiviteit deel te nemen, leerde ik mijzelf, mijn behoeften en persoonlijke grenzen goed kennen en hiervoor op te komen. Nu ik zelfvertrouwen ervaar, geef ik workshops, trainingen en coaching aan mensen met sociale faalangst en mensen met ADHD.

Kenmerken van sociale faalangst:

 • Als je veel last hebt van spanning wanneer je wordt beoordeeld
 • Je streng bent voor jezelf en je prestaties, terwijl als een ander hetzelfde zou doen je minder kritisch zou zijn
 • Alles probeert (dwangmatig) onder controle te houden. Zo bouw je aan je zekerheden in het leven
 • Je bang bent om je bezit of geliefden weer te verliezen
 • Last hebt van negatieve gedachten over jezelf en de toekomst
 • Spannende dingen zoals conflicten liever vermijdt
 • Niet graag in het middelpunt van een groep staat
 • Moeite hebt met jezelf presenteren
 • Je vaak onzekerheid voelt
 • Jezelf vaak vergelijkt met anderen
 • Je bang bent om fouten te maken

Waarom deze training volgen?

Deze weerbaarheidstraining is zo krachtig, omdat er niet alleen kennis wordt overgedragen. Je wordt namelijk ook een-op-een gecoacht. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, want iedereen is uniek en ik vind het belangrijk dat jij echt stappen maakt waar jij de rest van je leven wat aan hebt.

Na deze training kan jij:

 • Beter samenwerken in groepen
 • Jezelf krachtiger presenteren
 • Positiever denken
 • Op een vriendelijke manier je grenzen stellen 
 • Anders omgaan met angst en onzekerheid
 • Je eigen koers varen en keuzes maken die beter bij jou passen
 • Gemakkelijker omgaan met conflicten 
 • Meer zelfvertrouwen ervaren bij bijvoorbeeld sollicitaties of in je relatie

Praktische informatie

Je kunt je nu al inschrijven voor de eerstvolgende training in oktober 2019!

Deze training is een combinatie van 2 dagen trainen op locatie en e-learning. De tijdsinvestering bestaat uit 2 dagen van 10:00 tot 17:00 en het lezen en maken van online theorie met opdrachten die je voor de trainingsdagen krijgt toegestuurd.

De groepsgrootte is 8 tot 12 personen. We trainen op de prachtige, naast het bos gelegen, trainingslocatie HNK in Ede. Er is eventueel een mogelijkheid om te overnachten bij hotel de Reehorst.

De investering van deze training is 545 euro p.p. inclusief lunch, hele dag koffie/thee, online leermiddelen en deelname certificaat. Bedrijven en ondernemers betalen 545 ex btw.

Weerbaarheidstraining VIP

Kies je voor de VIP training, dan word je intensiever begeleid in je ontwikkelproces. De combinatie van training en een-op-een coaching versnelt je proces naar meer zelfvertrouwen. Tijdens de training zijn 2 extra contactmomenten met een coach ingelast. Je krijgt dan twee coachsessies helemaal afgestemd op jou. Een sessie tijdens en een na de training. De kosten van de VIP training bedragen 765 euro p.p. Bedrijven en ondernemers betalen 765 euro ex btw.

vroegboekkorting

Als je je voor 10 augustus 2019 inschrijft, krijg je 50 euro vroegboekkorting!

Dus kies nu voor jezelf, boost je zelfvertrouwen en kom in jouw natuurlijke flow! Neem hieronder contact op om je in te schrijven voor de weerbaarheidstraining. Nog vragen? Stel ze gerust.

Ja, ik wil meer zelfvertrouwen!